De showroom is 6 dagen per week geopend

Bent u geïnteresseerd in onze artikelen en wilt u deze bekijken in de showroom? U bent 6 dagen per week welkom maar wij raden aan om een afspraak te maken met één van onze verkoop adviseurs die u alles kunt uitleggen over ons assortiment.
U vindt onze showroom op het volgende adres:

Dorpsstraat 594 - 1566 EK, Assendelft

Geen tijd om langs te komen maar wel interesse
in de producten van Sonorous?

Download de catalogus

Hifi tv-meubel: redenen om hiervoor te kiezen


Hifi tv-meubel: redenen om hiervoor te kiezen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je gloednieuwe en hypermoderne televisie een prominente plaats inneemt in de huiskamer. Maar het kan natuurlijk altijd beter en stijlvoller. In dat geval is een tv-meubel, of nog beter, een hifi tv-meubel de oplossing. Welke mogelijkheden biedt een hifi tv-meubel? En wat zijn de voordelen ten opzichte van een eenvoudiger tv-meubel? In dit artikel vertellen we het je.

Gebrekkig geluid

De oude bakbeesten van vroeger hebben in televisieland inmiddels plaatsgemaakt voor ultraplatte modellen die vaak een verbluffende beeldkwaliteit hebben en zijn uitgerust met een keur aan interessante functies. Ook je favoriete muziek kun je gemakkelijk beluisteren op de moderne smart-tv’s. Het geluid van die platte modellen is helaas niet altijd het je van het. De ingebouwde luidsprekers, die meestal niet veel groter zijn dan een bierdopje, schieten vaak schromelijk tekort.

Soundbar of stereo-installatie

Gelukkig zijn er wel diverse manieren om het geluid van je tv een flinke boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar. Dit is een luidspreker met een geïntegreerde versterker. Zeker de betere soundbars kunnen het geluid van je televisie een extra impuls geven. Sommige soundbars kunnen zelfs worden uitgebreid met speciale rear channel-luidsprekers voor een mooi surroundeffect. Daarnaast kun je ook kiezen voor actieve luidsprekers of een goede stereo-installatie aansluiten op de televisie. Vooral die laatste oplossing staat garant voor tv-geluid van absoluut wereldformaat!

Praktische opbergruimte en speakerdoek

Door het koppelen van een soundbar, luidsprekers of complete stereoset aan je televisie, heb je eindelijk het geluid waar je al tijden naar op zoek bent. Het probleem: zo’n overdaad aan apparatuur op een kluitje maakt je huiskamer niet echt mooier. Hier komt de praktische waarde en het designuiterlijk van een hifi tv-meubel om de hoek kijken. Een speciaal hifi tv-meubel houdt rekening met jouw extra geluidsaccessoires en biedt ook ruimte aan de soundbar, boxen en stereo-installatie. Een belangrijke toegevoegde waarde van een hifi tv-meubel is het ingebouwde speakerdoek. Zo zie je niets van de apparatuur, maar blijft het geluid ook uitmuntend als de tv-kast dicht is.

Soundbar onder je tv

Wil je de soundbar toch niet installeren in je tv-meubel? Dan is er ook de optie om je soundbar onder de tv bevestigen met speciaal daarvoor bestemde soundbarstrippen. Je dient dan wel de keuze te maken uit de EX-serie met universele en draaibare tv-beugel (types: EX11 of EX31). Dit is een prima oplossing om je soundbar te plaatsen. Draai je de tv, dan draait het geluid ook nog eens mee! Wil je liever geen draaibare tv-steun op het meubel, maar wel de tv en soundbar aan de muur hangen? Dan kun je er ook voor kiezen om je tv aan een muurbeugel te bevestigen. De strippen voor de soundbar kun je dan onder het televisietoestel plaatsen.

Subwoofer in jouw hifi tv-meubel

Bij het gebruik van een soundbar hoort doorgaans ook een subwoofer. Dit apparaat zorgt voor een krachtig basgeluid (trillingen van geluidsgolven) dat het systeem extra dynamiek geeft. Een subwoofer komt het beste tot zijn recht buiten een av-meubel. Als de subwoofer goed is ingesteld, zul je niet ontdekken waar deze in de kamer is geplaatst. Wij raden niet aan om een subwoofer weg te werken in een tv-kast. Mocht je dit toch willen, dan is de Sonorous EX20-TS een module die plaats biedt aan een subwoofer met de maximale afmetingen. Die bedragen 460 (breedte) x 350 (hoogte) x 480 (diepte) millimeter. In de praktijk worden subwoofers ook veelal achter de bank weggewerkt.

sonorous ex31 ts soundbar tv meubel met tv beugel

Het oog wil ook wat

Het oog wil natuurlijk ook wat. Hoogwaardige hifi tv-meubelen, zoals de EX-serie van Sonorous, houden daar rekening mee en hebben door hun fraaie afwerking een strakke en moderne uitstraling. De modulaire opbouw biedt bovendien onbegrensde keuze- en combinatiemogelijkheden. Dankzij een speciaal verbindingssysteem kunnen losse modules naadloos worden samengesmeed tot een compleet hifi tv-meubel dat zowel qua kleur, materiaal als design perfect aansluit op jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Het grote voordeel is dat de mogelijkheden veel groter zijn dan bij een reguliere en goedkopere tv-kast. Zo gaan de televisie en geluidsaccessoires helemaal op in de door jouw gekozen inrichting.

Weg met die kabels

Veel apparatuur betekent vaak ook een wirwar aan kabels. Niet echt een fraaie aanblik! Met een hifi tv-meubel is het probleem van uitstekende en rondslingerende kabels definitief verleden tijd. Speciale kabeldoorvoeren in het meubel werken de bedrading netjes weg. Kabelmanagement is dan ook een standaard feature van onze modules.

Banner Sonorous

Voordelen hifi tv-meubel

We hebben dus gezien dat een hifi tv-meubel veel extra voordelen en eigenschappen heeft die bij een gewoon tv-meubel vaak ontbreken. De belangrijkste zijn:

  • Meer keuzevrijheid op het gebied van kleuren en materialen
  • Fraaie en kwalitatief hoogwaardige afwerking
  • De mogelijkheid om het meubel geheel af te stemmen op jouw eigen smaak en inrichting
  • Behoud van geluidskwaliteit
  • Ingenieus kabelmanagement