De showroom is 6 dagen per week geopend

Bent u geïnteresseerd in onze artikelen en wilt u deze bekijken in de showroom? U bent 6 dagen per week welkom maar wij raden aan om een afspraak te maken met één van onze verkoop adviseurs die u alles kunt uitleggen over ons assortiment.
U vindt onze showroom op het volgende adres:

Dorpsstraat 594 - 1566 EK, Assendelft

Geen tijd om langs te komen maar wel interesse
in de producten van Sonorous?

Download de catalogus

Hoe kies ik de ideale grootte van mijn TV scherm?


Hoe kies ik de ideale grootte van mijn TV scherm?

De een vindt dat een televisiescherm niet groot genoeg kan, de ander denkt bij het kiezen van een televisie: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. De grootte van het scherm moet dus passen bij jou en bij jouw woonsituatie. Lees in deze blog wat de ideale grootte is voor jouw TV.

Wat is de ideale kijkafstand?

Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren, zo ook bij de ideale kijkafstand in het huis. Voor iedereen is het een persoonlijke kwestie wat hij of zij een ideale afstand vindt. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de ideale kijkafstand van de gemiddelde Nederlander 2,4 keer de schermdiagonaal van de tv in centimeters is. Dit getal is een houvast in de zoektocht naar jouw ideale TV.

Banner Sonorous

Waar komt deze vuistregel vandaan?

Zoals hierboven vermeld komt de vuistregel uit het onderzoek van de Consumentenbond. De proefpersonen kregen de opdracht om bij drie verschillende televisies (met allemaal een andere afmeting) de voor hun ideale kijkafstand te bepalen. Vervolgens werd de afstand gemeten tussen de plek van de proefpersoon en de televisie.

Uit de resultaten kwam naar voren dat de proefpersonen, net als in de bioscoop, voor meerdere ideale kijkafstanden kozen. Wel bleek dat naarmate de televisie groter werd de proefpersonen meer naar achter gingen zitten. Het gemiddelde van alle ideale kijkafstanden komt dus neer op 2,4 keer de schermdiagonaal in centimeters.

Design meubel van Sonorous uit de EX serie

Welke tv grootte past mij bij?

Dit kunnen we nu op basis van de vuistregel uitrekenen. Het enige cijfer wat we nog missen in de formule is de afstand van de beoogde zitplek tot aan de televisie in centimeters. Als je dit hebt opgemeten deel je het berekende aantal centimeters door 2,4.

Stel: de afstand tussen de zitplek en de TV is 200 centimeter, dan bereken je de ideale beelddiagonaal door 200 te delen door 2,4. De ideale beelddiagonaal is in dit geval ongeveer 83 centimeter.

De grootte van een televisie wordt bijna overal ter wereld uitgedrukt in inches. 1 inch = 2,54 centimeter. In het geval voor ons voorbeeld is de ideale tv grootte dus 83/2,54 ≈ 33 inch.

Bekijk in de linkerkolom hieronder welke situatie voor jou van toepassing is. Bekijk dan in de rechterkolom welke schermgrootte het meest ideaal is.

Afstand tussen bank en tv in centimeters

          Schermgrootte

200

          32 tot 43 inch

250

          40 tot 50 inch

300

          43 tot 55 inch

350

          48 tot 64 inch

400

          55 tot 65+ inch

Test de afstand in de winkel

Om er zeker van te zijn dat je thuis niet voor verrassingen komt te staan, is het een prima plan om even een rolmaat mee te nemen naar de winkel en te kijken welke kijkafstanden je prettig vindt. Bekijk of de vuistregel ook voor jou van toepassing is of dat je misschien een uitzondering op de regel bent.

Design meubel van Sonorous uit de ED serie

De ideale afstand hebben we, nu het ideale TV meubel nog

De zoektocht naar de ideale TV grootte zit erop en je hebt je nieuwe televisie binnen., maar dan ben je er nog niet. Om het plaatje volledig te maken, is het nu zaak om op zoek te gaan naar het ideale TV meubel.

Voor een staande televisie bieden wij TV meubels uit de EX serie, voor een hangende televisie hebben wij verschillende TV meubels uit de ED serie. Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog of wil je meer informatie over de mogelijkheden van de TV meubels? Neem dan contact met ons op via info@sonorous.nl of via 075-642 2200. We helpen je graag verder.

Banner Sonorous