De showroom is 6 dagen per week geopend

Bent u geïnteresseerd in onze artikelen en wilt u deze bekijken in de showroom? U bent 6 dagen per week welkom maar wij raden aan om een afspraak te maken met één van onze verkoop adviseurs die u alles kunt uitleggen over ons assortiment.
U vindt onze showroom op het volgende adres:

Dorpsstraat 594 - 1566 EK, Assendelft

Geen tijd om langs te komen maar wel interesse
in de producten van Sonorous?

Download de catalogus

Kabels van je TV wegwerken: 5 praktische tips


Kabels van je TV wegwerken: 5 praktische tips

Kabelmanagement’ is een bekend begrip onder technici en dat is niet zonder reden, want hoe meer kabels, hoe meer problemen met het netjes wegwerken ervan. Hoewel het aantal kabels bij het televisiemeubel in de gemiddelde huiskamer nog te overzien valt, blijkt het vaak toch een klus om de kabels op een nette manier weg te werken. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen op te vinden.

Er zijn talloze manieren waarop je de vele kabels rond je televisiemeubel op een mooie manier weg kunt werken. We delen de beste opties die je meteen toe kunt passen.

Kabels netjes wegwerken

Veel mensen hebben redelijk wat apparatuur op en rond hun televisiemeubel staan. Al deze apparaten moeten natuurlijk van stroom worden voorzien, wat zorgt voor een wirwar aan kabels. Dit geeft al snel een rommelig beeld. Eerder gaven we je tips om rommelige TV apparatuur weg te werken. In deze blogs 5 praktische tips voor het wegwerken van kabels.

1. Stop je stekkers en snoeren in dozen

Kabels wegwerken combineren met een stukje decoratie? Het kan door je kabels in leuke doosjes met een mooie print te verbergen. Maak voor de bedrading een gat aan de achterkant van de doos en zet ze naast of op je meubel. Met de doosjes die je gebruikt kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Praktisch en leuk; twee vliegen in één klap!

2. Maak kabels verleden tijd

In 2018 kun je ook makkelijk zonder kabels. Misschien een vreemde eend in dit lijstje, maar zeker het overwegen waard. Veel providers bieden namelijk de mogelijkheid om draadloos televisie te kijken. Dit scheelt al meteen een hoop gedoe met kabels. Natuurlijk is het niet mogelijk om al je apparaten draadloos te maken, maar daarvoor kun je gelukkig de andere tips gebruiken.

Design meubel van Sonorous uit de EX serie

3. Plaats kabelgoten

Voor een paar euro koop je, bijvoorbeeld bij webwinkel Muurbeugel, een kabelgoot waarin je alle kabels netjes weg kunt werken. Kabelgoten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt zelfklevende kabelgoten die je makkelijk aan de muur kunt bevestigen, maar je kunt ook zelf gaan knutselen. Verf de kabelgoot in een kleur die goed past bij de rest van je interieur en het noodzakelijke wordt nog stijlvol ook!

4. Plak je kabels vast

Zoek je een makkelijke manier om je kabels weg te werken? Dan kom je met een rolletje tape al een heel eind. Je kunt de kabels simpelweg via een gat aan de achterkant van je televisiemeubel naar buiten leiden en vastplakken. Simpel maar wel doeltreffend. Wanneer je veel kabels hebt lopen kan het overigens alsnog uitlopen op een rommeltje, hou daar rekening mee.

5. Op maat gemaakt tv meubel

Een tv meubel houdt niet altijd rekening met de specifieke apparatuur die jij in je woonkamer hebt staan en de kabels die daar allemaal bij komen kijken. Maar bij Sonorous wel! Door de modulaire opbouw van onze meubelen kan eindeloos worden gecombineerd met de verschillende elementen voor een uniek resultaat en een oplossing die perfect bij jouw situatie past.

Zoals je ziet, voorkom je met een Sonorous TV meubel ook een wirwar aan kabels en blijft alles netjes georganiseerd.

Geïnspireerd?

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze tips. Heb je zelf een creatieve manier gevonden om je kabels weg te werken? Laat het ons dan vooral weten, want we zijn erg benieuwd!

Banner Sonorous

TV-meubelen van Sonorous

Sonorous is een vooruitstrevende maker van moderne televisiemeubelen. We maken meubelen in twee series: de EX serie die draait om staande elementen en de ED serie die is gebaseerd op stijlvolle hangende elementen.

Benieuwd naar wat we maken? We nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom. We raden je wel aan vooraf een afspraak te maken, zodat onze experts je kunnen voorzien van deskundige informatie.