De showroom is 6 dagen per week geopend

Bent u geïnteresseerd in onze artikelen en wilt u deze bekijken in de showroom? U bent 6 dagen per week welkom maar wij raden aan om een afspraak te maken met één van onze verkoop adviseurs die u alles kunt uitleggen over ons assortiment.
U vindt onze showroom op het volgende adres:

Dorpsstraat 594 - 1566 EK, Assendelft

Geen tijd om langs te komen maar wel interesse
in de producten van Sonorous?

Download de catalogus

Tv-meubel op maat laten maken: waar moet je op letten?


Tv-meubel op maat laten maken: waar moet je op letten?

Een fraai design tv meubel is een van de blikvangers in je huiskamer. Juist omdat het zo’n prominent onderdeel van je interieur vormt, moet je bij het ontwerpen en aanschaffen van een tv-meubel wel goed op een aantal zaken letten. Het meubel moet namelijk niet alleen stijlvol, maar ook praktisch zijn en al je randapparatuur kunnen herbergen. In dit artikel laten we zien waar je zoal op moet letten bij het op maat laten maken van een tv meubel.

Grootte van de televisie

De technologische en commerciële ontwikkelingen in de moderne televisie- en electronicawereld staan nooit stil. Er komen constant nieuwe modellen op de markt. Deze toestellen hebben vaak sterk uiteenlopende afmetingen. Het is verstandig om bij het laten ontwerpen van een tv-meubel ook rekening te houden met deze voortschrijdende innovatie.

We raden aan om een meubel op maat te laten ontwerpen waar meerdere televisieformaten in passen. Zo zit je ook goed wanneer je toe bent aan de upgrade naar een groter model of een esthetisch bekoorlijke designtelevisie. Met een tv-meubel dat exact op maat van je huidige televisie is gemaakt, blijft er op het vlak van flexibiliteit minder luxe en vrijheid over.

Groot tv meubel

Design meubel van Sonorous uit de EX serie

Kleur van je tv-meubel

Ook de kleur is niet onbelangrijk. Zorg er altijd voor dat de kleur van je tv meubel past bij jouw interieur. Zo kun je er voor kiezen om van jouw tv meubel een echte blikvanger te maken door voor een felle kleur te kiezen. Of je kiest er voor om een veiligere kleur te kiezen, zoals grijs of wit, zodat het meubel wat meer op de achtergrond blijft en niet vervangen hoeft te worden wanneer het interieur een make-over ondergaat.

Gelukkig zijn veel modulaire meubels verkrijgbaar in een breed spectrum aan verschillende kleuren. Zo vind je altijd de optie die perfect bij jouw interieur past!

TV meubel in bruine kleur

Design meubel van Sonorous uit de EX serie

Ergonomisch ontwerp

Bij een ontspannen bezigheid als televisie kijken hoort natuurlijk ook een comfortabele, ergonomisch verantwoorde houding. Lichtjes neerkijken op het televisiescherm is over het algemeen de beste en gemakkelijkste kijkhouding voor je lichaam. Probeer hier ook rekening mee te houden bij het kiezen van een ontwerp voor je tv-meubel. Als de ooglijn zich ongeveer halverwege de bovenkant van het beeldscherm bevindt, zit je goed.

Ben je benieuwd naar de juiste kijkhoogte voor jouw situatie? Lees dan onze blog over de ideale hoogte voor een staand of zwevend tv-meubel.

Banner Sonorous

Kabelmanagement

Hoewel steeds meer apparaten draadloos worden, is een volledig kabelloos tijdperk voorlopig nog toekomstmuziek. Omdat rondslingerende kabels geen mooi gezicht zijn, is het belangrijk om bij het ontwerpen van een tv-meubel op maat goed te kijken naar kabelmanagement.

Worden de kabels op een goede en mooie manier weggewerkt? En biedt het tv-meubel op maat voldoende ruimte om ook al je randapparatuur te herbergen en alle bijbehorende kabels aan het zicht te onttrekken? 

In een andere blog delen we 5 tips om de kabels van je tv weg te werken. Bij een op maat gemaakt tv meubel van Sonorous wordt hier bijvoorbeeld in het design al rekening mee gehouden! 

TV meubel met weggewerkte kabels

Lade of klep

Om bij de randapparatuur te komen, kun je kiezen voor een lade of een klep. Een klep heeft over het algemeen een strakker design, doordat de voorkant een enkel egaal vlak blijft.

Bedenk vantevoren goed wat jij prettiger en mooier vindt. Kom je er echt niet uit? Dan is een combinatie ook mogelijk!

Tv meubel met lade

Zwevend tv-meubel

Zwevende tv-meubels op maat, zoals de ED-serie van Sonorous, zijn tegenwoordig erg populair. Een zwevend tv-meubel biedt een fraaie aanblik. Mits goed en op de juiste hoogte gemonteerd, biedt een zwevend tv-meubel ook voordelen op ergonomisch gebied. Zoek wel vooraf uit of je een extra muurbevestiging nodig hebt om het tv-meubel op maat te kunnen plaatsen. Ga bovendien goed na of het bevestigingssysteem geschikt is voor jouw muren. Zogenaamde valse wanden ondersteunen bijvoorbeeld niet elk zwevend tv-meubel.

Zwevend tv meubel

Zwevend design meubel van Sonorous uit de ED serie

Modules toevoegen

Het grote voordeel van het laten maken van een tv-meubel op maat is dat je de vorm en functionaliteiten helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen en interieur.

Zo kun je een module toevoegen waarin je platenspeler op een stijlvolle manier wordt verwerkt, of kun je een stalen geperforeerde front of speakerdoek toevoegen. 

Het loont zich wel om goed na te denken over de features die voor jou het belangrijkst zijn voordat je een tv-meubel op maat laat ontwerpen.

TV meubel met platenspeler module

Platenspeler module van Sonorous uit de EX serie

TV meubel op maat laten maken

In deze blog hebben we een aantal zaken benoemd waar je op kunt letten bij het op maat laten maken van een tv meubel. Ben je er nog niet helemaal uit welk tv meubel voor jou geschikt is? Doe dan onze test!

Bij Sonorous bieden we staande en zwevende modellen. Elke module van deze tv-meubels op maat worden kant-en-klaar geleverd. Dankzij een bijzonder verbindingssysteem kunnen alle modules worden gekoppeld tot een compleet tv-meubel.

De tv- en audiomeubels op maat zijn leverbaar in drie breedtes: 65, 130 of 160 centimeter. Ze hebben daarnaast een greeploos design, waardoor de design tv-meubels gemakkelijk zijn te openen. De tv-meubels op maat uit de EX- en ED-serie zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Je kunt kiezen uit 8 glaskleuren, 5 matglaskleuren en 6 houtdesignkleuren. De kastkleur en het front kun je indien gewenst een andere kleur geven.

Interesse? Kom dan eens langs in onze showroom! We adviseren om vantevoren een afspraak te maken, zodat je goed geholpen kan worden door een van onze adviseurs.